El Batxillerat artístic del Clot i la nova FP del Merello

Escrito por Josep Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 08 Julio 2022 21:01

Com a regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, responsabilitat que assumisc des de fa 7 anys, he de dir que a la nostra comarca tenim una educació pública de qualitat amb uns excel·lents projectes educatius. Una bona mostra, han estat exposats en les I Jornades Didàctiques del Camp de Morvedre, celebrades en Canet, organitzades per la CEVCAM-Escola Valenciana i dit ajuntament. Aquesta vitalitat demostra el dinamisme que la nostra escola pública, garant de la igualtat d'oportunitats i base de l'estat de benestar.

Cal dir que un dels projectes educatius modèlics que en tenim en els nostres centres és el Batxillerat d'Arts que s'imparteix en l'Institut Clot del Moro. Projecte de centre potent i referent en tot el nostre territori que ha merescut el reconeixement de la D.G. d'Innovació Educativa. De fet, enguany, davant la implantació de la LOMLOE, s'ha aconseguit per al Clot, les dues línies de Batxillerat, tant el d'Arts Plàstiques, Imatge i Disseny i el Musical i d'Arts Escèniques. Aquest projecte està prou consolidat i cobreix les necessitats del nostre municipi en aquestes matèries.

El del Clot és un projecte educatiu integral, on l'estudiant és el centre dels processos d'aprenentatge i de creixement personal. També hem d'estar orgulls d'altres projectes educatius d'ensenyaments no obligatoris que són tot un referent per la seua qualitat, com els de l'IES Eduardo Merello i els seus cicles formatius. I tots dos, es mereixen una especial consideració i admiració. Consideració que per motius electoralistes, alguns partits polítics com Iniciativa Porteña han demostrat tractar amb frivolitat, sense importar-los la sostenibilitat d'aquests projectes, sobretot quan s'imparteixen en el nucli de Sagunt. Com sempre, intentant desestabilitzar i forçant desequilibris.

Açò ve arran quan IP, en tenir coneixement de la qualitat dels ensenyaments de la modalitat del Batxillerat d'Art en el Clot del Moro,proposen portar-se'ls també a "un institut del Port de Sagunt", sota la justificació de la distància; però i al contrari? A qui se li ocorreria sol·licitar que mòduls formatius de l'Eduardo Merello, s'integren en uns altres instituts del nucli de Sagunt, justificant que hi ha alumnes que diàriament, com és el cas, resideixen en el nucli de Sagunt i es desplacen per assistir a classe d'FP del Merello.

Per això, vaig proposar una esmena a la moció en el ple, perquè pense que primer que res, cal escolar als centres educatius que pogueren ser afectats, cosa que ni IP ni altres partits varen acceptar. Després venen les desqualificacions i acusacions personals com les del senyor González.

Mireu, la solució, segons la dicotomia dels nostres nuclis poblacionals per oferir determinats serveis públics, també els educatius, és l'accessibilitat a ells. Si el problema és la mobilitat, treballem sobre això, sobre un eix vertebrador sostenible, eficient i ecològic que cusa la ciutat des de la mar fins a la muntanya. Per que no?

Nosaltres, COMPROMÍS som la garantia d'estabilitat i creixement de tot el nostre municipi. Gràcies al treball constant COMPROMÍS des del 2015, juntament amb el C.E.M. i el treball de la Conselleria d'Educació i diferents departaments de l'ajuntament, en el Port de Sagunt s'està fent la inversió més gran en infraestructures i en projectes educatius que mai hi ha hagut en el nostre poble. L'IES N º 5 amb 10,3 milions d'euros o l'aulari d'Infantil, Victòria i Joaquín Rodrigo amb 1,5 milions d'euros, dels quals jo personalment com a regidor de COMPROMÍS, puc ser testimoni. Com puc donar compte del nou perfil de l'Eduardo Merello, perquè nosaltres estem impulsant el nou perfil de famílies dels cicles d'FP Industrial que suposa una inversió multimilionària i tenir un nou Centre Integrat Públic d'FP, junt amb el Jorge Juan. Açò ja s'ha aprovat pel Consell Escolar Municipal. Un projecte modèlic que cal enriquir i potenciar. Seran 17 cicles formatius i 1 màster d'especialització. En concret, 5 de la Família professional Electricitat i Electrònica, 5 de la de Fabricació Mecànica, 7 de la Instal·lació i Manteniment, amb tots els seus diferents tallers, laboratoris, aules... i dotació necessària. D'això pot donar fe quin vos parla, Jose Manuel Tarazona, perquè darrere, qui em coneix, més enllà de dedicar-me al lluïment personal i domini de les xarxes socials, hi ha treball en despatxos, negociacions i moltes hores de gestió perquè Eduardo Merello tinga unes instal·lacions i un model formatiu modèliques i molt potents; referents en tot el nostre territori. Les acusacions que amb molt mala bava em llança el senyor González, és en realitat per a tapar les seues vergonyes, perquè ni ell, ni el seu partit és responsable de cap euro d'inversió en Educació en el Port de Sagunt, zero. Seria honest que el reconeguera.

Si parlem d'inversions en Educació tant en el nucli de Sagunt o en el de Port Sagunt, aquestes en tenen nom propi, COMPROMÍS que no els maregen ni els manipulen. Senzillament COMPROMÍS, els garants d'una gran ciutat inclusiva i diversa.

Josep Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació, SAIC i Transparència de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD